logo
selecteer taal   select english    select dutch
Kwaliteitsresearch voor Professionele Beleggers
ALGEMEEN

Sinds 1986 adviseert Financiële Diensten Amsterdam (FDA) professionele beleggers op basis van een combinatie van onafhankelijke aandelenresearch en macro-economische analyse.
  • Objectief: FDA is volledig onafhankelijk en vrij van potentiële belangenconflicten. Onze klanten betalen ons rechtstreeks voor ons advies en onze research. FDA is geen effectenbemiddelaar en verkrijgt derhalve geen inkomsten uit door cliënten uitgevoerde transacties.
  • Doelgericht en betrouwbaar: FDA streeft naar de hoogst mogelijke researchkwaliteit binnen een zorgvuldig geselecteerd universum van blue chip bedrijven.
  • Transparante methodologie: Beleggingsmogelijkheden worden weergegeven in een overzichtelijke risico-rendementsmatrix, die continu onze voorkeuren aangeeft binnen het research universum.
  • Verantwoordelijk: Corporate governance en maatschappelijk verantwoord beleggen zijn integrale onderdelen van een bedrijfsanalyse.
  • Betaalbaar: FDA’s vergoeding is gerelateerd aan de toegevoegde waarde die behaald wordt voor de klant.


PRODUCTEN

Onze klanten (pensioenfondsen, banken, 'family offices', goede-doelenfondsen en andere beleggers) hebben op verschillende manieren baat bij FDA’s expertise, afhankelijk van de omvang en karakteristieken van hun portefeuille:
  • toegang tot het on-line researchsysteem, FDA Consultancy, met daarin de dagelijkse analyses van het FDA team
  • portefeuille advies, inclusief persoonlijke assistentie, toegang tot FDA Consultancy en statistische data analyses en rapportages
  • maatwerk: oplossingen aangepast aan de behoeften van de klant


Voorbeeldrapporten
pdf documentsIntuitive Surgical Company Analysis (23 jan 2017)
pdf documentsTesla Inc Company Analysis (11 jul 2017)
pdf documentsVisa Company Analysis (9 jan 2018)
pdf documentsFDA Investment Trends (15 mei 2019)
PORTEFEUILLES

De toegevoegde waarde van onze research komt het best tot uiting in een gedisciplineerd beleggingsproces en een onderscheidend rendement, zoals de FDA Blue Chips Equity modelportefeuille laat zien.


Portefeuille rendement


rendement % 23-5-2019ult. jr.12mndavd.*avd.**
portefeuille18.310.3384.910.4
benchmark14.24.8205.67.2
outperformance4.15.5179.33.1
benchmark: EUR-US Equity Composite TR (50/50)
omzet % ult. jr.12mnd avd.**
omzet***3.812.1 11.9
aantal maanden outperformance %12mnd avd.**
outperformance / totaal 8 / 12 119 / 190
* portefeuille aanvangsdatum 30-6-2003
** jaarbasis
*** Omzet is de waarde van de verkooptransacties gedeeld door de gemiddelde waarde van de portefeuille over een periode.

Voor het bereiken van optimale transparantie worden alle portefeuillewijzigingen gemotiveerd.

Recente portefeuillewijzigingen
22 meiWalt Disneybijgekocht[motivatie]

Met het verkrijgen van de volledige controle over Hulu, een van de leidende video streaming diensten in de VS, heeft Walt Disney de kansen verbeterd om zijn positie in de televisie-industrie, die momenteel grote veranderingen ondergaat, te verdedigen. Tegelijkertijd blijven de andere activiteiten waaronder pretparken, film en vakantieparken solide groeiende kasstromen generen waarmee de transitie bij TV gefinancierd kan worden. Het belang in Walt Disney is verhoogd.

17 aprReckitt Benckiserverkocht[motivatie]

Afgelopen week zijn nadere details aan het licht gekomen over de wijze waarop Reckitt Benckiser in zijn voormalige divisie receptgeneesmiddelen heeft geprobeerd de concurrentie af te weren van een medicijn dat op het punt stond zijn patentbescherming te verliezen. Dit volgt op de omzetdruk in de voorbije tweeënhalf jaar als gevolg van een reeks van incidenten die ook al wijzen op tekortschietend risicomanagement. De nieuwe Chairman heeft maatregelen genomen om risicomanagement op een hoger plan te brengen terwijl een nieuwe organisatiestructuur de focus moet verbeteren en de complexiteit verminderen. Het bedrijf heeft nog altijd veel mogelijkheden om zijn marktaandeel in zelfzorg-consumentenproducten te vergroten ten koste van minder in consumentenmarketing gespecialiseerde concurrenten. Niettemin blijven de risico's op korte termijn onverminderd verhoogd omdat het tijd vergt voordat organisatorische verbeteringen effect zullen hebben. Daarnaast blijft er juridische onzekerheid bestaan over te betalen schikkingen en boetes. De aandelen zijn uit de portefeuille verkocht.

17 aprAdyen NVgekocht[motivatie]

Adyen werd in 2006 opgericht om in te spelen op de grote veranderingen in de betaalmarkt als gevolg van de opmars van ecommerce. Geholpen door de ervaring van de oprichters in de betaalsector werd een flexibel en snel schaalbaar betaalplatform ontwikkeld, toegesneden op de behoeften van snelgroeiende ecommerce-bedrijven die hun diensten aanbieden via meerdere verkoopkanalen en in een groot aantal landen. Hiermee wist Adyen snel marktaandeel te winnen, met name van gevestigde spelers die zich slechts op een enkele regio richten. De concurrentie in de markt voor betaalverwerkers blijft echter groot terwijl een consolidatiegolf op gang is gekomen om beter te concurreren met nieuwe toetreders zoals Adyen. De markt groeit echter snel en Adyen zou in staat moeten zijn om sneller te innoveren dan gevestigde spelers, die kampen met verouderde en versnipperde softwaresystemen en mogelijk last hebben van een complex integratieproces. Adyen heeft ook steeds meer succes met zijn diensten voor het verwerken van betalingen in fysieke winkels, wat belangrijk is voor het toekomstig succes omdat de scheiding tussen online en offline verkopen geleidelijk vervaagd. De aandelen zijn toegevoegd aan de portefeuille.

17 aprRELX NVbijgekocht[motivatie]

RELX heeft in de afgelopen jaren zijn bedrijfsprofiel sterk verbeterd door een succesvolle transformatie van een traditionele uitgever naar een aanbieder van professionele informatie- en analyseoplossingen. Dit heeft geresulteerd in groei in de onderliggende omzet en in het aangepaste bedrijfsresultaat bij alle divisies. De uitgebreide databestanden, die zijn vergaard over de jaren, zorgen voor sterke concurrentiepositie die verder benut kan worden met de huidige strategie. Daarnaast kan de verbeterde financiële positie gebruikt worden voor overnames van analytische bedrijven en grote databestanden. Geven de positieve ontwikkelingen, is de positie in de portefeuille verhoogd.

17 aprDeutsche Postbijgekocht[motivatie]

Door voortgaande investeringen in de uitbreiding van de netwerkinfrastructuur en de vernieuwing van de luchtvloot, blijft de onderneming goed gepositioneerd om te profiteren van de groei van de wereldhandel en stijgende e-commerce activiteiten. Daarnaast neemt het management maatregelen om de winstgevendheid te verbeteren door een toegenomen focus op de IT infrastructuur en analysemethodes. Het belang in de portefeuille is uitgebreid.